Werken Is Leuk___Werken Is Leuk____

Werken is leuk, maar er gaat zoveel vrije tijd in zitten…….(Foto: gratis foto Flickr)

In de praktijk komt het erop neer, dat in de maatschappij 2 groepen mensen zijn: de mensen, die werken………

……..en de mensen, die niet werken.

De eerste,…...de werkende personen. leveren alle werk dat gedaan moet worden. Ze werken zich te pletter en hebben nauwelijks vrije tijd. Hun bestaan bestaat uit werken tot hun dood.


Altijd heb ik gezegd: Gooi alle werk op de wereld op één hoop en verdeel het over alle werk-bekwame personen op deze aardbol. Op deze manier kunnen de hard-werkers, die zich te barsten werken en de arbeidsweken van 60 tot 70 uren per week maken, een stapje terugzetten.

Het resultaat heb ik niet precies berekend, maar de hard-werkers gaan terug van 60 à 70 uren naar ongeveer naar 28 uur per week.

In plaats van de gemiddelde 40-urige werkweek.


Door de inzet van de niet-werkers ontstaat een zee van vrije tijd voor de zwoegers. Om van deze tijd te genieten is geld nodig.


Dat geld komt vrij door de inzet van de niet-werkers en schept duizenden nieuwe betrekkingen in, onder andere, de recreatiewereld.

Op deze manier ontstaat een vicieuze cirkel, die gaat leiden naar een bevredigender bestaan op deze wereldbol.

Er is echter een klein pietluttig probleempje:........de hard-werkers moeten een mentaliteitsverandering ondergaan, waarbij niet het vergaren van luxe-artikelen het hoofddoel van hun bestaan wordt, maar het genieten. Dit heb ik echter ook ingecalculeerd en deze overpeinzing kan de vicieuze cirkel ongelooflijk sterk maken.

De ex-niet-werknemers gaan er stukken op vooruit. De lege uren, die hun uitzichtloze niks-doen oplevert, worden in de praktijk weggegooid;….. ze vervelen zich te pletter en voor leuke dingen te ondernemen, ontbreekt hen het simpelweg aan de financiële middelen.

Om een totale verandering te bewerkstelligen is het nodig om het weekend af te schaffen.

Wereldwijd zijn de restaurants in het weekend propvol. De gasten, die alleen in het weekend vrij zijn, nemen de hogere prijzen van horeca op de koop toe. Het personeel loopt op de

zaterdagen en zondagen het vuur uit de sloffen.


(Foto: Martin Cuijpers)

Een ober of serveerster heeft zelf alleen door de week tijd om voor een menuutje een restaurant te bezoeken. Maar dan is het nergens gezellig, omdat de restaurants veelal leeg zijn en zonder publiek hangt er geen sfeer.

De restauranteigenaar loopt te stressen, omdat hij het liefst zijn tafeltjes 2 maal per avond bezet wil zien. Omdat er in het weekend het geld voor de hele week verdiend moet worden.
Met als het gevolg een lange rij van wachtenden……..


Wordt vervolgd……

Het huidige vluchtelingen en migranten-probleem kan, mijns inziens, alleen maar opgelost worden, wanneer de werk-bekwamen onder hen in de vicieuze cirkel geïntegreerd worden.

En op het eind zullen allen er wel bij varen.Wordt vervolgd…….

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tattoo Donor for Donor Organs

Veiligheid / Cassandra

Tattoo Donor Tatuajes para Donantes de Órganos