De Enige Gek, die met een Limousine op vakantie naar Spanje gaat........______De Enige Gek, die met een Limousine op vakantie naar Spanje gaat……..________
Bij het plannen van een vakantie naar Spanje schoot het me ineens te binnen: “......Waarom gaan we niet met de limousine.!” In mijn vroegere levensfase van het “alles moeten hebben”.....(die helaas het grootste deel van mijn leven bestreken heeft) ben ik in het bezit gekomen van een limousine. Een heuse stretch-limousine van bijna 8 meter lang. En met het gewicht van rond de 2800 kilo is de auto een goeie voor de motorrijtuigenbelasting.! Een dure voor de motorrijtuigenbelasting, maar ook qua brandstofgebruik. In die tijd zoop de luxe-bolide meer dan ikzelf. En dat wilde wat zeggen.!
Achteraf is gebleken, dat het verbruik reuze meegevallen is…...op meer dan 5000 kilometer kwam ik op een gemiddelde van 9 à 10 liter per 100 kilometer. Rekeninghoudend met het gewicht van het langgerekte monster, was dat behoorlijk schappelijk. De limo was van het merk Lincoln…….Een Lincoln Town car. In Amerika zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in het doormidden zagen van Town cars en verstevigen het chassis met ijzeren balken om het grotere gewicht te kunnen torsen.
Dit doormidden zagen is lange tijd een punt van discussie geweest en zou de veiligheid op de weg niet bevorderen.
Op de onderstaande foto's is duidelijk wat er gebeurt, wanneer de zijkant van de auto zijn stevigheid verliest…….
en…….
Bij dit ongeluk in de Verenigde Staten zijn 20 personen omgekomen.

Ongelukken gebeuren………......zie het artikel “Selfie” in www.firsttattoodonations.com
Maar wij waren niet op vakantie gegaan om ongelukken te maken.
Wordt vervolgd……..

Wordt vervolgd…..(Foto: Martin Cuijpers)

Wordt vervolgd……..
Op de weg van Madrid naar de Valdepenas keken we uit naar een uitrit voor een klein dorpje aan de snelweg…..we hadden honger gekregen. Achteraf weet ik niet meer welk dorp we bezocht hebben, maar het pleintje in het centrum lijkt een beetje op dat van Villarta de San Juan …….
…..of van Consuegra…....
……..of eigenlijk als zoveel andere dorpspleintjes in Spanje. Met een sukkelgangetje reden we het plein op en keken tijdens het rijden of we, misschien, al een restaurantje voorbij waren gekomen. Het enige wat opviel waren de na-turende ogen van de dorpsbewoners bij het zien van de luxe limousine. Het voordeel van zo'n opvallende bak was, dat je bijna overal spontaan kunt parkeren zonder bang voor een bekeuring te hoeven te zijn.
In de spaanse avondschemering kwam het gevaarte tot stilstand.
Nog voordat we de kans kregen de auto af te sluiten, dromde de nieuwsgierige jeugd langs de geblindeerde achterkant van de limo. Ze wezen elkaar op de boemerang-vormige TV-antenne op de deksel van de kofferbak.(Foto: commons.wikimedia.org)

De boemerang moest natuurlijk beroerd worden door enkele enthousiaste jongeren. We sloten de auto af en maakten aanstalten om een snelle hap in een restaurantje op het dorpsplein te gaan nemen…...En dat dacht jij…..We werden aan ons jasje getrokken en de jonge meiden vroegen me: “Wie zit er in de auto.?”

Er zat helemaal niemand in.! Maar dat zagen ze toch niet door de donkere geblindeerde ramen. Ik keek de jonge bakvisjes aan en zei met mijn wijsvinger voor mijn mond:.....
…..”Sjjjjjjt……..ik mag het eigenlijk van mijn baas niet zeggen…..maar het is Robbie Williams….!”

(Foto: Wikimedia Commons)
“Hi….hi….hi….hi…..”......de jonge meisjes gingen uit hun dak….net als Duncan en zijn team hysterisch werden na het vernemen, dat ze het Eurovision 2019 gewonnen hadden.!
“Hi….hi….hi….”,..... zo lieten we ze achter en liepen nonchalant naar het restaurant.
Nou, dat heb ik dus geweten.
Na onze maaltijd zat de boemerang-antenne nog steeds op de kofferdeksel….niets was gestolen….maar er waren wel honderd vingerafdrukken en neus-afdrukken op de geblindeerde ramen bij gekomen.

Bijna een uur lang heb ik later staan poetsen om de vette afdrukken te verwijderen. Maar wel leuk.!
Achteraf heb ik gechecked of Robbie Williams op dat tijdstip toevallig op tournee was in Europa….maar ik heb niks kunnen vinden.
link - Robbie Williams - Angels - https://youtu.be/luwAMFcc2f8
(Foto: Wikimedia Commons)

Wordt vervolgd…….

De kastelen van de Loire.
Toen we de limousine naar Frankrijk gingen brengen, viel mijn oog op een boek over de kastelen aan de Loire. In de B&B van Michel en Michelle. Dit echtpaar had bijna dezelfde voornaam. Hij had de mannelijke uitvoering van Michel…….zij de vrouwelijke variant.
Hij was brandweerman geweest en dat was wel te zien in de huiskamer. Langs alle wanden stonden brandweerman-helmen op planken te pronken. Michel was het meest trots op het exemplaar uit Amerika.
Er zaten zelf enkele antieke exemplaren tussen.
Na een uurtje TV gekeken te hebben, besloten we op tijd met de kippen op stok te gaan….
….om de volgende dag uitgerust enkele kastelen te gaan bezichtigen.
Op de overloop naar de slaapkamer stond een tafeltje vol met folders van de toeristische bezienswaardigheden van de omgeving. Inclusief prachtig boek met foto's van de meeste kastelen aan de Loire.
In de vorige eeuwen hadden koningen en edelen hun residentie in Parijs, maar tevens een kasteel in de natuur aan de oevers van de Loire.
Ook Leonardo da Vinci had het wel naar zijn zin aan de Loire. (Zoals hier in het kasteel Amboise).
Een van de meest bekendste “Loire-bewoonsters” is Madame de Pompadour.
Maar ook sommige andere maîtresses, zoals Diane de Poitiers waren een kei in
“Het Huishouden”.....zie het artikel “Het Huishouden” in  de Blogger First Tattoo Donations.
In de winter waren de kastelen in de hoofdstad Parijs met geen mogelijkheid warm te stoken….en als toevlucht verkasten de hofdames naar het iets aangenamere klimaat langs de Loire. Daar bovenop kwam ook dat het in de grote steden in die tijd een behoorlijke stinkboel was.
Je moet niet vergeten, dat de verwende edele dames daar zelfs een reis met de ongerieflijke koetsen voor over hadden. Dat betekende dagenlang hobbelen in die houten bakken.
Wordt vervolgd…...

 

Voor:.....

 

(Foto: Martin Cuijpers)


daarna:......
(Foto: Martin Cuijpers)


(Foto: gratis foto Unsplash)
Comments

Popular posts from this blog

TATTOO DONOR

Veiligheid / Cassandra

TATTOO DONOR