De Zwervers / Moppentappers + 12 jaar

 


__De Zwervers / Moppentrommel + 12 jaar__

Er waren eens twee zwervers, die zwierven langs de wijde wereldwegen….
….de ene heette Henk…..en de andere Karel. Meestal sliepen ze in een hooiberg ….


(Photo by Daria Sannikova from Pexels)

….of op een hooizolder van een boerderij, die de ze onderweg tegenkwamen.
Als ze geluk hadden trakteerde de boerin soms op een hele maaltijd. Op een boerderij werd meestal goed gekookt met gebruik van de producten, die op de boerderij en het land rijkelijk voorradig waren.
Maar er waren ook vaak dagen dat het kommer en kwel was. Dan verrekten Henk en Karel van de honger en liepen ze met een knorrende maag op weg naar het volgende dorp of de volgende stad . Op een van zo'n “verplichte-dieet-dag“ liepen de twee amigos in de verzengende zon op een landweggetje…..
…..en Henk zei tegen zijn maat: “Het lijkt wel of dat we in de woestijn lopen, Karel. We hebben niks te drinken….en helemaal niks te eten.”
“Jaaah…”, antwoordde Karel: ”Ik zou onderhand ook wel eens iets lusten.! Ik heb het gevoel dat mijn maagwanden tegen elkaar aangeplakt zitten.!”
Ze hadden al 3 dagen niet meer gegeten.
Juist op dat moment zagen de 2 zwervers in de verte op de weg een doodgereden dier liggen. “Kijk …” riep Henk: “Daar ligt een platgereden dier op de weg….als we geluk hebben is het een konijn.” De twee vrienden begonnen hoe langer...hoe sneller te lopen, maar de teleurstelling was groot toen het slechts om een kat bleek te gaan.
Beteuterd stonden de mannen naar het zielloze lichaam van de kat te kijken. Totdat Henk met een hongerige blik in zijn ogen zei: “Eet jij hem op…..of eet ik hem op?”
“Nou…..”, antwoordde Karel: “Ik heb niet zo'n trek in kat…!”
Henk begon de kat op te eten…..en Karel bekeek het tafereel begerig….en zag dat zijn maat de hele bout verorberde. “Dat was lekker…”, zei Henk en veegde zijn mond af.
De zwervers liepen verder...tot Henk na een kwartiertje zei: “Ik heb een vreemd gevoel...die kat ligt me behoorlijk zwaar op mijn maag. Ik denk dat hij niet goed meer was. Ik ben bang dat ik moet overgeven.”
Nauwelijks had hij deze woorden uitgesproken of hij begon enorm te braken.
Onmiddellijk ging Karel op zijn knieën bij de plakkaat overgeefsel van Henk zitten…..en begon gulzig te eten.
Stomverbaasd stond Henk zijn vriend te bekijken….en zei: “Ik dacht dat je geen kat lustte….!”

“Jaaawel….!”,reageerde Karel met een volle mond: “Maar ik lust alleen maar warm
eten…..!!!!”

(Grapje)
Wordt vervolgd....
Gepubliceerd 30-6-2020 Geschreven 15 oktober 2020

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tattoo Donor for Donor Organs

TATTOO DONOR TATTOOS