Tatoeages / Tattoos

 

___Tatoeages / Tattoos___

De Tatoeages van mijn opa:

Mijn opa was nog niet voor hel of duivel bang. (Of op zijn Tilburgs gezegd: dun dieje is nie van vur den duvel zijn moer) Op één ding na….voor de Duitsers. Niet om tussen het oorlogsgedruis of de bombardementen te belanden maar de angst om levend gevild te worden. Hem was ter oren gekomen dat ze in kamp Buchenwald wel belangstelling hadden in zijn getatoeëerde huid om er lampenkapjes van te maken.


(Foto: gratis foto PICRYL)

In het kamp Buchenwald werd de scepter gezwaaid door Karl Koch en zijn sadistische vrouw Ilse Koch die door haar gruweldaden de bijnaam de heks van Buchenwald gekregen had. Op haar paard reed ze parmantig door het concentratiekamp op zoek naar potentiële slachtoffers voor haar experimenten met getatoeëerde huid.Met haar zweepje sloeg en folterde ze iedereen die haar voor de voeten liep. Onfortuinlijke mannen met tatoeages werden door in rijen neergezet en naakt tentoongesteld in de sneeuw….in de regen….of in de kokende zon. Maar de trotsering in alle weersomstandigheden was echter nog het minste wat hun te wachten stond.

(Foto: gratis foto Wikimedia Commons)

Uiteindelijk zouden ze eindigen op de koude sectie tafel van het mortuarium om levend gevild te worden. 

(Foto: gratis foto Wikimedia Commons)

Hun huid zou gaan dienen om lampenkapjes te bekleden en om andere snuisterijen van te maken.

De rest van hun lichamen zou belanden in de verbrandingsovens.......

(Foto: gratis foto Flickr)

In die tijd waren alleen matrozen, prostituees en mannen die in de bak gezeten hadden getatoeëerd.

Want deze huidversieringen werden in hogere kringen ten zeerste geminacht. De zeelui konden in verre havens overal in de wereld tatoeage winkels vinden, maar in Nederland werd deze kunstvorm alleen in de gevangenissen gebezigd. Mijn opa heeft nooit gereisd maar wel de helft van zijn leven in de Koepel in Breda gezeten. Hij ging er trots op dat hij de Koepel van binnen in zijn geheel geschilderd heeft. Hij heeft er in ieder geval genoeg tijd voor gehad.

Ik ben in mijn politietijd verschillende keren arrestanten in de Koepel gaan afleveren en ik kan je verzekeren dat het een immens gebouw is. In de tijd dat mijn opa niet achter de tralies zat werd beweerde dat hij de kost als schilder verdiende. Mijn vader vertelde vaak dat het leek alsof mijn grootvader een getatoeëerde pyjama met lange mouwen had en als hij naakt was alleen zijn witte hoofd, witte handen en witte voeten er uitstaken. Iedere vierkante centimeter van die gekleurde denkbeeldige pyjama was in de jaren vol gekliederd met inkt.


Foto Michael….


Als kind herinnerde ik de vreemde tekeningen en woorden die in zin nek boven de kraag van zijn overhemd staken en ik heb altijd het gedacht dat het een boodschappenlijstje was. Van dichtbij kon ik ze niet bestuderen want mij opa hield je op een afstand. Dus terecht kon mijn opa beter uit de handen van de kampbeulen blijven. En hij begon hem nog meer te knijpen toen bekend werd dat voor de houdbaarheid van de huid het wenselijk was om levend te villen.


Foto lampenkap….

Als je deze video bekijkt op YouTube dan was mijn opa terecht als de dood om in een concentratie zou belanden.....

 Link YouTube:  Ilse Koch - The Bitch of Buchenwald - 

https://youtu.be/Ox6J4vlrfF8?si=aMy3Yiwe1xHsj2xR

Tussen haakjes: mijn opa was geen echte crimineel in de zin van het woord crimineel. Ja, hij deugde niet en had een straflijst die langer is dan hijzelf (hij was 1.95 meter lang) maar benadeelde de maatschappij door kleine vergrijpen te plegen. Een van zijn grotere vergrijpen was het bestellen van een vrachtwagen met naaimachines. Hij deelde de naaimachines voor niks uit aan alle vrouwen in de straat. En zo zat hij weer 4 jaar vast. Alle vrouwen in de straat naaide met een splinternieuwe naaimachine…..behalve mijn oma. Hij vertelde mijn vader dat hij niet bang voor “tuchten” was en dat hij in de gevangenis tot rust kwam.

Begrijp me goed…..de flessentrekkerij met de vrachtwagen met de naaimachines praat ik helemaal niet goed want ik bedenk met dat de fabrikant van de naaimachines behoorlijk gedupeerd moet zijn geweest.

In ieder geval….mijn opa stond vol met de Tattoos. Mijn vader daarentegen verafschuwde tatoeages en ik persoonlijk houd helemaal niet zo van Tattoos. Ware het niet zo dat ik aan mijn Tattoo project voor het goede doel begonnen was…..dan zou ik nooit een Tattoo genomen hebben. Een discussie in het internet met de Nederlandse schrijver Henri Beunders heeft bij mij de doorslag gegeven om een Tattoo te laten zetten. Ik had Beunders verweten dat hij een groot gedeelte van zijn boek rechtstreeks uit mijn Bloggers overgenomen had. En dat “oude sokkenstoppers net als ik en hij….die zelf geen Tattoos hebben niet over Tattoos zouden moeten schrijven. Want als je zelf geen Tattoo hebt dan zul je nooit de tintelende sensatie beleven van de dansende naald op je huid.”

Een tijdje later heeft dit twistgesprek ertoe geleid dat ik de eerste stap in een Tattoo shop zette om me te laten tatoeëren met het resultaat: ...het ontstaan van de tatoeage genaamd:

Tattoo Donor Knight

See the link on YouTube: TattooDonorTattoo Knight 

 https://youtu.be/Wu5o7BMs1gs?si=fIwvEZj6bDC4WdOg 

(Foto: Tattoo Donor / Martin Cuijpers)

Na jaren blijf ik nog steeds bij het standpunt dat de Tattoo Donor Knight veel mooier staat op een T-shirt dan op mijn huid.

(Foto: copyrights Martin Cuijpers....artiest Victor Doblado uit Malaga)


Film met een Tattoo van de kunstenaar van Gogh…...of van Roald Dahl.........

Lang geleden heb ik een film gezien over een man die een Tattoo van de schilder en kunstenaar Vincent van Gogh  op zijn rug had. 

(Foto: gratis foto Flickr)

Een welgestelde man had aan Van Gogh gevraagd of deze een schilderij op zijn rug kon tatoeëeren.

(bijvoorbeeld deze van de zonnebloemen)

(Foto: gratis foto Flickr)

In die tijd beleefde Vincent van Gogh een armoedig bestaan en was blij met de opdracht van de rijke man. En hij was blij met alle geld dat hij kon verdienen om zijn eten te betalen en...vergeet niet zijn wijn en andere drank. 

(Foto: gratis foto Flickr)

Maar wat gebeurde er later.....? De rijke weldoener geraakte door omstandigheden zelf aan lager wal. En had moeite om zich op zijn oudere leeftijd door zijn  uitzichtloze bestaan te slepen. Hij had aan de lijve ondervonden hoe het aanvoelde om van weelde weg te zakken naar geldnood. Hij dacht bijzichzelf: "Nu weet ik pas hoe van Gogh zich toendertijd gevoeld moet hebben met zijn miserie....!"

De goede man had Vincent daarna nooit meer gezien of gesproken.Het enige wat hij vernomen had was dat de schilderij van van Gogh na zijn dood een kapitaal waard waren geworden. Op een dag liep hij in zijn zwerversbestaan langs de vitrine van een veilinghuis en bemerkte een schilderij op dat precies in de stijl geschilderd was van zijn oude vriend Vincent. Met dezelfde kleuren schakeringen van de Tattoo op zijn eigen rug. "Potverdikkie....",dacht de man: "Als de schilderijen van Van Gogh in een duur veilingshuis terecht gekomen zijn....dan ben ik benieuwd wat mijn eigen Van Gogh-Tattoo waard is ".

Hij liep naar binnen. Net op het moment dat het veilingskavel van het schilderij van Vincent onder de hamer kwam. 

(Foto: gratis foto Pixabay)

Toen hij het bedrag hoorde dat de nieuwe eigenaar geboden had toen begon  het lichtelijk in zijn hoofd duizelig te worden. "Dat kan toch niet waar zijn", dacht hij bekomen van de schrik.

Zijn eurofie duurde niet lang.  Hij werd terugstuurd  door een hautaine man die hem arrogant naar de uitgang van de veilingszaal loodste. Doch de man liet zich niet zo maar wegjagen. Hij rende naar de veilingmeester De heks van Buchenwald.....


(Photo: free picture ResearchGate)

With this photo goes.....

///////Development of procedure involving artifact examination to determine the species affiliation of its biological, as illustrated by an attempt to demystify an alleged Nazi lampshade made from  human skin.///////as seen in the article from april 2023 of the Archives of Forensic Medicine an Criminology

(License CC BY-NC-SA 4.0)


Human skin for examination.....


(Photo: free picture Wikimedia Commons)

Ils Koch testifies in her own defense on the 8th of July 1947.....

(Photo: free picture PICRYL)

She is ssentenced to life in prison 14 august 1947.....(Photo: free picture PICRYL)


By the way...my new email adress is tattoodonor@gmail.comComments

Popular posts from this blog

TATTOO DONOR

TATTOO DONOR

Veiligheid / Cassandra